Öring i brunoise med engsyresaus.

Ingredienser
Fisk:
Forell
En knippe färsk timjan
Brunoise:
1 fänkål
2 lökar
4 tomater
2 vitlöksklyftor
Ett glas av svarta oliver
En handfull av basilika
En påse med valnötter
En påse med pistagenötter
Engsyresaus:
1 Bra handfull ängssyra
Ett gäng gräslök
5 Schalottenlök
1-2 msk osaltat smör
Svart och röd röd kaviar
Salt
Peppar

Tilberedning
Trout:
Ben filéerna. Klipp bort överflödigt fett kant. Skrapa skalor av huden. Skars i lämpliga längder. Marinera över natten i timjan.
Brunoise:
Skär ingredienserna i små kuber om ca 2-3 mm. Baka snabbt och servera ovanpå fisk.
Engsyresaus:
Mjukar upp ängssyra. Krydda med gräslök och schalottenlök. Montera med smör. Smaka av med salt och peppar. Rör i svart och rött röd kaviar precis innan servering. Ordna runt fisken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *