Öring i örtsås

Ingredienser
ca. 800 g filé av öring (eller lax)
saften av 1/2 citron
salt och peppar
2 schalottenlökar finfördelade
1 vårlök eller 1/2 purjolök, finfördelad
2 msk smör
1 kopp vitt vin eller hönsbuljong
2 koppar grädde eller mjölk grädde
4 msk hackad grön som persilja, gräslök, basilika och / eller citronmeliss

Tilberedning
Skär fisken i servering bitar. Strö dem med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Fräs schalottenlök och purjolök (grön lök) i smör tills den är slät. Häll vitt vin / buljong och grädde. Låt det koka i (reducerad) tills den börjar bli sås konsistens. Tillsätt gröna och låt det koka ihop ett par minuter.
Lägg fiskbitarna i såsen och låt fisken bli ånga, omfattas, på svag värme tills den är kokt. Det tar 4-6 minuter beroende på tjocklek.
Servera direkt från pannan med nykokt pasta eller potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *