Rödingfilé med örtsås

Ingredienser
1/2 dl Kräm
1/4 st Knipplök
skvätt citronsaft
200 g rödingfilé
1/2 x schalottenlök
1/2 deciliter hönsbuljong
Kryddor:
skvätt salt och peppar
1 msk hackad grön

Tilberedning
Skär fisken i servering bitar. Strö dem med citronsaft och krydda med salt och peppar. Fräs schalottenlök och salladslök i smör tills den är slät. Tillsätt buljong och grädde. Låt det koka
(Minskar) tills den börjar bli sås konsistens. Lägg till grön (grön, liksom persilja, gräslök, basilika och / eller citronmeliss) och låt det koka ihop ett par minuter. Lägg fiskbitarna i såsen och låt fisken bli ånga, omfattas, på svag värme tills den är kokt. Det tar 4-6 minuter beroende på tjocklek.
Servera direkt från pannan med nykokt pasta eller potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *