Öring kotlett med en rik sås

Ingredienser
4 generösa skivor av öring
smör till stekning
salt och vitpeppar
Sås:
3-4 skalade vitlöksklyftor
1 lök
en smör
1 1/2 dl fiskbuljong / effekt
1 1/2-2 koppar vispgrädde
ca. 1 kopp äppeljuice eller vitt vin
salt
1/2 tsk majsstärkelse blandat med en vattenstänk till förtjockning
räkor till garnering

Tilberedning
Brynt smör i pannan på medelvärme. Rengör forell skivor och stek dem gyllene på båda sidor. Salt och peppar och låt dem vila i pannan, medan såsen görs.
Fräs hackad lök och vitlök i en kastrull. Tillsätt buljong, grädde och äppeljuice. Låt såsen koka få (reducerad) till ca 3 koppar. Smaka den och jämna den med majsstärkelse.
Stam såsen, om så önskas. Ha ett glas varm sås på fyra tallrikar. Tillsätt öring. Garnera med räkor och gräslök.
Som tillbehör passar det väl med ris, kokt potatis eller pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *