Öring kotlett med en rik sås

Ingredienser
1/4 lök bitar
1 x Trout Disc
dash av smör
1/2 deciliter fiskbuljong
1/2 dl Kräm
1/4 dl Äppeljuice
1/2 tesked majsstärkelse
Kryddor:
skvätt salt
1 vitlöksklyfta
skvätt vitpeppar

Tilberedning
Brynt smör i pannan på medelvärme. Rengöring Trout plattan och koka den gyllene på båda sidor. Salt och peppar och låt den vila i pannan, medan såsen görs.
Sås:
Fräs hackad lök och vitlök i en kastrull. Lägg till buljong,
grädde och äppeljuice. Låt såsen koka få (reducerat). Smaka den och jämna den med majsstärkelse. (Sila såsen, om så önskas)
Ha en spegel av såsen på tallriken.
Tillsätt öring.
Som tillbehör passar det väl med ris, kokt potatis eller pasta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *