Trout Mousse

Ingredienser
Mousse:
400 g öring eller lax filéer
2 ägg
250 g crème fraiche
30 g smör
muskot
grovt salt
svartpeppar
Sås:
1/4 liter hummersoppa (konserverad, men bra)
2 msk crème fraîche
muskot
salt
svartpeppar om det behövs

Tilberedning
För att lyckas alla ingredienser har samma temperatur? förkylning.
Smörj sex små porslin former. Framställa vattenbad i ugnen (180 grader).
Andel av fiskkött i små bitar, krydda med salt och peppar och kör matberedaren med ägg och grädde + lite riven muskotnöt.
Sätt i formar och ställ dem i vattenbadet. Sätt in i ugnen, övervaka matlagning genom att sätta en kniv spets i mousse.
Mousse är klar när de har konsistensen av en mjuk pudding.
Sås: Värm försiktigt hummersoppa. Tillsätt grädde utan matlagning. Grate muskot och krydda efter smak.
Vänd formarna och ilska mousse på tallriken med lite sås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *