Afrika-inspirerade grillad kyckling

Ingredienser
2 grillad kyckling
ca. 1 msk curry (mild madras curry)
ca. 2 tsk grillar kryddor
5-6 potatis
1 kan kikärter
några svarta oliver
1 grön paprika i ringar
4-5 koppar basmatiris
1 kanelstång
5 kardemummafrön
5 kryddnejlikor naglar
Grönsaker i sås:
1 lök
2 vårlök eller 1/2 purjolök
olja för stekning
1/2 kg gröna bönor
1 liten burk tomatpuré
4 tomater
2 st vitlök
1 liten knippa koriander
2 gröna paprikor
1 tsk curry (mild madras curry)

Tilberedning
Skala potatisen och skär dem i finger-tjocka remsor eller kilar. Stek dem några minuter i smör i en stekpanna. Dela varje kyckling i fyra och lägg dem i gryta eller långpanna. Strö över curry och grill krydda. Håll potatis remsor, kikärter, oliver och ringar peppar i formen och placera den i mitten av ugnen i 200 ° C i ca. 15 minuter tills kycklingen är varmt.
Skär löken i tunna klyftor och fint hackad salladslök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök och salladslök i några minuter. Mosa tomatpuré, tomater, vitlök och koriander i en matberedare och lägg i pannan tillsammans med paprika delas i bitar, lätt kokta bönor och curry.
Koka 4-5 koppar basmatiris i hönsbuljong tillsätts en kanelstång, 5 kardemumma frön, 5 kryddnejlikor naglar. Sprid ris på ett stort fat och tillsätt kycklingen, pinnar potatis, kikärtor, oliver och paprika. Server sås, grön chili sås, söta spagetti och chapatibrød nästa.
Grön chili (pulver stark):
Mash 1 tomat, en liten knippa koriander, 10 liten grön chili, 1 tsk salt och 4-5 msk naturliga Cultura i en mixer. Ringla till en början bara droppar av såsen över maten att veta hur starkt det är förrän du har mer.
Söta spagetti:
Skär 250 g kort pasta med smör i en kastrull. Lägg rikligt med vatten och 5 krossade kardemumma frön. Koka tills spagetti är mört. Häll vattnet och rör i 1 dl socker (det ska smaka sött!).
Chapatai:
Sätt 4 koppar grova, fina vete, 5 dl vetemjöl siktas, 1 tsk salt i en bunke. Späd lite och lite vatten och knåda den en stund. Degen ska vara något svårare än bröddeg. Låta degen att svälla under 10 minuter. Dela degen i 8 eller fler trådar. Kavla ut ämnena en kvadrat och smör över ca. 1 matsked olja. Vik degen i 2/3 och lägg till sista 1/3 över. Vik på samma sätt igen, så att degen liknar ett litet paket. Rulla ut som en liten sked igen och grädda den i en torr stekpanna i några minuter på varje sida. Curl bröd / tortilla tillsammans för att göra dem mjuka och lägga bröd ovanpå varandra på ett fat att tjäna. Portioner: 6 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *