American apple pie

Ingredienser
Pastry:
5DL mjöl
2 msk Sukrin
1 tsk salt äppelpaj
2oo g smör (helst osaltat)
5-6 msk kallt vatten
Fyllning:
6 äpplen
1 dl Sukrin
Saften av 1 pressad citron
1/2 tsk muskot (tillval)
1/2 tesked kanel
1 tsk maisennamel
2 tsk smör
50 g russin (tillval)

Tilberedning
Pastry:
Lägg mjöl, Sukrin och salt i en skål. Smulas smöret i degen till en grov konsistens. Rör i 5 matskedar vatten så degen är fuktig. Om degen verkar torr ut, har under det senaste sked vatten.
Knåda degen 3 gånger med lite mjöl. Dela upp degen i två halvor och tryck varje del ut på de stora 20cm plattorna. Sätt plastfolie över degen och låt stå i kylskåp i minst en timme (helst längre stående).
Fyllning:
Förbered äpplena som separata forstekes betalas vid 200 grader (5-10 min).
Skär upp 6 äpplen i tunna skivor. Sätt skivorna i en skål och häll över saften från en färskpressad citron.
Blanda Sukrin, muskot, kanel och majsstärkelse i en skål och strö över äpplen, omrörning.
Slutligen:
Lägg äpplena på ett deg, och tillsätt smöret. Byt sedan ut upp degen.
Grädda den i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Pie sker när degen har blivit gyllenbrun och äpplena kock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *