Apricot Mousse

Ingredienser
250 g Aprikoser – torkad,
71/2 dl vatten
100 g socker
4 koppar vispgrädde,
4 ägg,
8 Gelantinplater

Tilberedning
Aprikos Skölj och blötlägg över natten, Aprikos kokas tills de är mjuka i vatten med 40 g socker och Moses, Ta ca 3 msk sås, vispgrädde vispad något tunna, vispa ägg och socker pösigt, lrggrs jelly indränkt i kallt vatten. Knåda vattnet ur gelé och smält den i ett vattenbad, tillsätt aprikos blandning, rör äggsmeten och grädde tillsammans försiktigt och tillsätt aprikos blandningen. Mousse fylls i en handduk indränkt i skålen eller små serverings skålar och lägg i kylen aprikos sås gjord av purreen tagit fart och lagt 3 msk vatten.
Bavarois sammet på en tallrik och servera med aprikos sås och som grädde som garnering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *