ASIAN POT

Ingredienser
Kött: fläskkött, kyckling eller nötkött
buljong
färsk ingefära
sojasås
sesamolja
ostronsås
majsstärkelse
peppar
chilipulver
fem kryddor pulver (svårt att hitta, har jag utelämnat detta)
socker
jordnötolja / druvkärneolja
morötter
lök
broccoli
Bambuskott
svamp
minimajs
paprika
vitlök
sesamfrö

Tilberedning
Marinad:
Skär köttet i bitar. Detta sker i marinad av olivolja, några krossade vitlöksklyftor, ett par cm färsk ingefära, peppar och soja. (En liten stänk fungerar genom saltning) Chili pulver efter smak. (Jag brukar ha gott!) Lämna på en sval par timmar, om du ont om tid spenderar du lite mer av varje ingrediens.
Sås:
Värme ca. 4-5 koppar buljong. HA i en tesked sesamfrön och lite sesamolja. Lite soja och en hel del ostronsås. HA i chilipulver efter smak. Lös 1-2 tsk majsmjöl i ett litet glas vatten. Lägg till majsstärkelse. Rör medan den kokar. Detta bör Haes över pannan när du gör såsen på samma gång. Smaka av med socker precis innan du har den över köttet.
Wok:
Skär upp köttet. Håll det ur pannan medan du gör resten. Använd en bra bit av olja och hans het panna så att du vet strålningsvärme 10 till 15 cm ovanför ugnen. Fräs grönsakerna. Vänd hela tiden. Var noga med att lägga grönsakerna så att de ska laga åtminstone läggas till i slutet, Blanda etc. köttet. Häll över såsen. (Sauce skla vara så varm att den kokar När du gör detta över). Serveras kokande med ris eller ris nudlar för besöket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *