Bacalao

Ingredienser
700 g späddes ut och renas klippfiskfilét
8 medelstora potatisar, skivad
3 till 4 lök, tunt skivad
3/4 dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk grovt hackade konserverade tomater, 400 g
1/2 tesked peppar
Om du vill ha mer smak:
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 paprika i strimlor
1/2 – 1 Chili, finhackad eller
1/4 tsk chilipulver
50 g fyllda gröna oliver
eller svarta oliver utan sten
4 msk finhackad färsk persilja

Tilberedning
Värm olivolja i en kastrull och rör i tomatpureen. Tillsätt konserverade tomater.
Tillsätt torkad fisk, lök och potatis i lager i såsen. Tillsätt vitlök och chili i mellan om du vill.
Koka upp och låt pannan och låt den / puttra på svag värme tills potatisen kokas.
Lite färsk persilja och svarta oliver på toppen före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *