Bacalao en la Tønsberg

7-8 personer (ca 6 liter)
Ingredienser
1 kg rengjord torkad fisk (utan skinn och benfria)
1,5 kg potatis
4 stora lökar
2 paprikor
4 burkar (vardera ca 400 g) utan skinn konserverade tomater
6-8 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
3 dl olivolja
2 röd chili
Beredning
Förbränning av olja (värme tills den börjar ånga, dra av plattan och cool)
Skär fisken i bitar utvatna
Skala potatisen och skär den i ca ½ cm tjocka skivor
Skär lök och paprika i tunna skivor
Finhacka chili och vitlök
Lägg lök, fisk, potatis, paprika, konserverade tomater, tomatpuré, vitlök och chili i lager i Pan
Koka på låg värme i 1,5-2 timmar eller tills potatisen kokas
OBS! Låt i pannan, när det blir gröt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *