Bacon och løkpai

Ingredienser
DEG
5 koppar mjöl
125 gram smör
1 1/2 dl vatten
En kniv salt buljong
FYLLA
1/2 kilo lök
200 gram av bacon
1 kopp grädde
1 kopp mjölk
3 ägg
salt, peppar

Tilberedning
1. Smula mjukt smör och mjöl och tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt och låt degen vila i en sval 1/2 timme.
2. Kavla ut och sprida svampen formuläret väl upp på kanten.
3. Skär bacon i tärningar och skaka dem i pannan tills de är krispiga.
4. Ta bort bacon, skär löken i klyftor och stek dem i smör tomt.
5. Sprid löken och bacon i paibunnen.
6. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll blandningen över.
7. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Ta bort ringen formen och grädda i ca. 10 minuter.
8. Servera med krispig sallad och en god dressing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *