Baileys Cheesecake

Ingredienser
* 100 g kex med choklad isbildning och karamell (t.ex. Gjende karamell)
* 80 g mag kex
* 70 g smör
*
* 4 st gelatin blad
* 2 ägg
* 140 g socker
* 3 dl kvarg ursprungliga
* 250 g mascarponeost
* 1 kopp Baileys likör
* 1 kopp vispgrädde, lätt vispad
* 2 koppar starkt kaffe
* 3 st gelatin ark
* 2 tsk socker

Tilberedning
Botten:
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare eller liknande och blanda i smör kex. Blandningen pressas jämnt i botten av en bakplåtspapper täckt eller fettas våren form 20 cm i diameter. Ställ springform tenn i kylen, så att botten sitter medan du gör fyllningen.

Fyllningen:
Tillsätt gelstinplatene indränkt i kallt vatten under ca 5 minuter. Under tiden Vispa ägg och socker pösigt. Ta en annan skål och rör ostmassa, mascarpone och Baileys tillsammans tills slät. Smält gelatinet upplösta materialet i lite vatten på låg värme eller i mikrovågsugn. Tillsätt det smälta gelatinet i en tunn stråle under konstant omröring i osten blandningen. Slutligen lägger ägg blandningen och lättvispad grädde till ost blandningen under omrörning. Häll ost blandningen i formen och sprida blandningen jämnt. Placera tenn i kylskåp i 34 timmar så att osten blandningen härdar.

Tillsätt gelstinplatene indränkt i kallt vatten under ca 5 minuter. Lägg gelatinet ark upplösta materialet och socker i kaffe och rör gelatinet har smält. Cool kaffe blandningen innan den hälls försiktigt på toppen av kakan. Sätt kakan tillbaka i kylen tills gelén har satt locket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *