Bakad bjørnebærpai

Ingredienser
Mørdeigbunn:
300 gr. Hv. mjöl
200 gr. Smör / tid osaltat smör
100 gr. Siktat florsocker
1 ägg
Allt blandas samman för hand, inte för länge! Placerad i kallt 1 timmar per dag. Degen rullas ut, tjocklek för att passa din smak, den tunna krispiga basen. Placeras i formar och grädda i 200 grader tills gyllene färg. Tas ur form, cool.
Björnbär tillsätts vid botten.
En fyllning av:
100 gram socker
90 gram smör
100 gram ost gourmet natur
100 gram ägg
40 gram mjöl

Tilberedning
Rör socker och smör tillsammans i en klumpfri pasta. Resten av ingredienserna omrördes tillsammans med blandningen och hälldes över kakan till kanten. Bakas i ugnen på 200 grader 20-25 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *