Bærpai barn

Ingredienser
Paibunn:
60 g mjukt margarin eller smör
2 ½ dl mjöl
1 kopp strösocker
100 g Quark (eller keso)
Fyllning:
½ – 1 liter bär
1 ½ dl socker
2 ägg
2 kopp 10% grädde
2 tsk vanilj / 1 vaniljstång

Tilberedning
Lägg alla ingredienser i en matberedare paibunnen / mixer och låt datorn arbetet med degen tills den blir mjuk och smidig.
Låt degen vara lite stund i kylskåpet om det är lite mjuk och varm.
Kavla ut degen och klä en 26 maträtt cm paj. Prick degen med en gaffel och forstek botten på 200 grader i ca. 10 minuter. Låt svalna.
Lägg bär eller annan frukt i botten av pajform. Strö lite socker. Vispa ihop ägg, grädde mjölk, socker och vanilj och häll över bär eller frukt.
Grädda pajen i 180 grader slutfördes i ca. 45 minuter.
Servern paj lunken.Kommentarer:
från 1 år.
En annan barnmat recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *