Tårta med grädde

Ingredienser
4 ägg
2 koppar socker
1,5 dl vetemjöl
1 kopp potatisstärkelse
2 tsk bakpulver

Tilberedning
1. Vispa ägg och socker till ett hårt skum och fluffigt.
2. Mät upp torra och vänd försiktigt in äggsmeten.
3. Grädda i 26 tums form vid 160 grader i 45 minuter.
4. Slå på en tråd rack och cool tårta
Strö tårta med mjölk, fruktjuice eller en blandning av konjak och vatten.
Använd upp till 3 paket grädde som vispa grädden.
Förslag för att fylla:
Hjortron (bäst)
Färska jordgubbar
Vanliljekrem
Kakan är vacker när den är överlastad med bär eller frukt. Pensla ofta med äpple gelé (Nora), som smälte en liten micro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *