Blåbär cheesecake

Ingredienser
200 g digestivekjeks
100 g margarin
1 bx Philadelfiaost
1 dl socker
1 paket gelé
3 koppar vatten
1/3 liter vispgrädde

Tilberedning
Crush kex och blanda i smält smör med blandningen i en springform 22-24 cm utan botten direkt på kakefat. Kylskåp medan krämen görs. Blanda ost och socker tills en jämn konsistens.
Koka vatten och blanda i gelé pulver häftigt att fingret är varm.
Vispa grädden styvt. Blanda ost och grädde bra ihop och ha blandningen över kakan bas. Kylskåp i 3 timmar.
Blåbär GEL:
2/3 pk blåbär
1/2 liter vatten
Smaka av med socker
6 förpackningar gelatin.
+
1/3 pkg blåbär.
2/3 paket med färska blåbär och uppvärmning av vatten. Krydda med socker och lös gelatin.
Strö resterande blåbär på toppen av kakan förpackningen och häll gelén ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *