Blåbär / lime cheesecake

Ingredienser
* 200 g fullkorn kex med blåbär
* 70 g smör
*
* 6 st gelatin blad
* 225 g socker
* 3 koppar vanilj ostmassa
* 3 koppar färskost
* 3 koppar crème fraîche
* 2 kalk
* 3 koppar vispgrädde
* 500 g frysta blåbär
*
* Färska blåbär för garnering

Tilberedning
Botten:
Smält smöret. Krossa kexen i en matberedare eller liknande och blanda i smör kex. Blandningen pressas jämnt in i botten av en bakpapper belagda eller smord springform ca 24 cm i diameter. Ställ springform tenn i kylen, så att botten sitter medan du gör fyllningen.

Fyllningen:
Tillsätt gelatin ark blötlagts i vatten under ca 5 minuter. Samtidigt Vispa socker, vaniljsocker ostmassa, keso och crème fraiche till en jämn massa med en hand visp. Lägg den rivna lime skal och saft av 1 lime i osten blandningen. Smälta gelatinbladen plattorna blöta på svag värme eller i mikrovågsugn. Tillsätt det smälta gelatinet i en tunn stråle under konstant omröring i osten blandningen. Vispa grädden fluffig grädde och vik försiktigt in i osten blandningen. Slutligen, tillsätt ca 400 g intresset hälften blåbär blandningen och rör i att göra det en marmor effekt. Häll ost blandningen i formen och sprida blandningen jämnt. Placera tenn i kylskåp i 34 timmar så att osten blandningen härdar.

Hetta upp resten av Blåbär (ca 100 g) med lite socker och köra dem i en mixer eller med en stavmixer till en slät sås.
Garnera med färska blåbär till exempel, och servera med blåbär sås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *