Blåbærpai med vaniljkräm

Ingredienser
Pastry:
90 g smör
3 koppar mjöl
150 g kvark
1 msk socker
15:20 mandel
Kokning Temp. Forstek 225 C efter 200 C baka
Tillagningstid: 8-10 minuter efter forstek baka 30-35 min
Fyllning:
ca. 400 g blåbär
3 msk socker
1 msk majsmjöl eller maisennamel
ägg till glasyr

Tilberedning
Slipa mandlarna i en matberedare eller mandel kvarn.
Arbeta smöret i kuber, mjöl, kvarg, socker och mald mandel till en slät deg. Degen kan med fördel göras i en matberedare. Svep degen i plastfilm och låt den kallt i ca. 30 minuter.
Kavla eller tryck ut 3/4 av degen i en pajform, ca. 20 cm och Nagga degen ordentligt med en gaffel. Forstek paibunnen.
Fyllning:
Blanda socker och majsstärkelse / majsmjöl och lägga bär och socker i lager i förbakades paibunnen.
Kavla ut resterande degen och skär den i strimlor, helst med en baketrinse och lägga dem som ett galler över bären. Också en remsa runt kanten av formen. Baka paj på.
Server Blåbärspaj med vaniljglass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *