Boeuf bourgignon LoCHO

Ingredienser
ca 1/2 lök, finhackad
några skivor bacon, finhackad
(Eventuellt en eller två vitlöksklyftor, finhackade)
Att omkring 1/2 3/4 kg nötkött (kan vara lika bra kött som filé eller biff, men även runda biffar), skuren i små kuber, ca 2-3 cm
10 augusti färska champinjoner, skär eventuellt i 2 eller 4
8:10 skalade lök (Tillsätt kokande vatten för att göra peeling lättare ungefär som när man flå tomater)
ca 2 dl vatten och 1 2 buljongtärningar (storlek och smak efter varje mån)
ca 4 koppar rött vin
peppar, paprika, timjan, lagerblad
(Eventuellt: Vissa morötter, skivade eller tärnade)
(Eventuellt selleri, skivad)

Tilberedning
Fräs (pan i aluminium eller emaljerad) hackade bacon och lök, hackad vitlök, kanske. Koka köttet snabbt i en stekpanna, lägg i stekpannan. (OBS: aldrig vin i järngryta är helt fel i smaken!)
Sätt buljongen + vatten, vin och kryddor, bland annat morötter och selleri om du behöver det i. (OBS: Inte salt bacon och buljongen är salt vänta saltning tills det smakade, eller plattan, annars kan du förstöra din mat .)
Skär skalade löken i stekpannan, sedan svamp, och lägg i pannan. (Har mer vatten om det behövs)
– Sjud 1 1/2 2 timmar.
– Du kan jämna ut såsen lite om du har några botemedel eller samvete till det.
Drycker serveras med ris eller potatismos, men jag använder en blomkål-broccoli-selleripuré. (Vitlök om jag har vitlök i maten)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *