Bröd stekt röding med dragon och linsesky

Ingredienser
500 g öring i fyra lika stora bitar
salt och peppar
dragon
4 skivor vitt bröd skär så tunt som du kan (Melba toast)
Mousse med rökt fisk
150 g rökt lax eller öring i tärningar
80 g råa räkor (scampi)
salt och peppar
1 äggula
1 kopp vispgrädde
1/2 kopp smör (smält)
Linser
50 g hackade champinjoner som porcini
2 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 fint hackade schalottenlökar
50 g kokta linser
50 g av spenat

Tilberedning
Ha som en kräm av blomkål / potatis också. Detta är verkligen bra!
Krydda fisken med salt och peppar. Tillsätt dragon och tunn, tunn
bröd skiva. Använd en matberedare och kör en puré av 50 g rå räkor och fisk plus 30 g salt. Lägg färsk grädde och smält smör. Smaka av med salt och peppar. Blanda fars med resten av fisk och räkor och posjer i rektangulär form ca 5 min. Fräs tärnade champinjoner med vitlök och schalottenlök tills vätskan har avdunstat. Tillsätt linser och spenat. Låt det puttra ihop och krydda efter smak. Stek fisken med bröd nedåt. Det bör bara vara mättad. Lägg upp bilden med smöret runt. Sätt blomkål / potatis Creme, citron och ofta kokta päron också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *