Marulk i en gräddfil sås

Ingredienser
1 kg. Marulk Svans (ca 200 gr.pr.person)
0,3 l Kräm
En bx. 20% Sour
En bx. Svamp, skivad (eller färsk)
En bx. Musslor (helst färska)
200gr. Räkor
Sojasås
Gastromat kryddor
Grov peppar
Ris

Tilberedning
Dra huden på marulk (3 st.). Skär den i skivor på ca. 1 cm. tjocklek. Strö gastromat remskivan och lägg dem i soja ca 15 minuter. Doppa filéerna i mjöl och stek dem så att de är något bruna. Tillsätt grädde och låt det koka något. Späd med makt musslor och räkor eller makt. Krydda med nymalen peppar. Lägg fisk bitar och kraften i gryta och häll grädden över. Sätt sågen i ugnen ca 20 minuter vid 180C. Strö den rengjorda räkor över och sätta formen i ugnen igen ca. 5 minuter. Ställ in det högt i ugnen så att den får en gyllene yta.
Serveras med ris. Om du sväng höger vid den stora trumman så att den inte kan skada med lite saffran i såsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *