Bringebærpai

Ingredienser
Botten:
200 g mjöl
150 g smör
2 msk socker
1 stort ägg.
Fyllning:
2 koppar mjölk
3-4 ägg
ca. 75 g mjöl
60 g socker
1-2 tsk vaniljsocker.
Dessutom hälften räntor hallon eller bär du vill
1 paket röd gelé (Tine)

Tilberedning
Ugn:
Ner = ca. 20 minuter vid 200 grader. upphettning
Fyllt: ca.40 minuter vid 150 grader. värme.
Smula smör, mjöl och socker. Rör i vatten och låt degen vila i kylskåp en timme.
Rulla ut på mjölad ombord och klädsel bottnen och sidorna av en rund form (24 cm diameter). Prick basen väl och baka enligt anvisningarna. Vänd ugnen ner till 150 gram. Låt pajen svalna samtal.
Placera äggen i en skål och rör i mjölet, socker och vaniljsocker. Rör tills slät. Späd med mjölk under vispning. Siles. Häll blandningen i pajskalet. Ställ formen i varm ugn och grädda enligt anvisningarna. Cool.
Klar Köpte gelé smälts försiktigt över låg värme.
Sprid hälften upptining eller färska bär över pajen och häll
halv smält gel försiktigt.
Det stelnar igen inom några minuter. Ska bli kul att tjäna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *