Bröllopritualerna runt om i världen

På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.
Bröllopet är en religiös ritual i alla världsreligioner, utan helt enkelt en stor fest dag. Livsmedel, särskilt godis är en viktig del av ritualer i de flesta bröllop ceremonier. De ritualer är mer kultur specifika än religiös.
Skandinavien och västvärlden som sådan
I Skandinavien och resten av västvärlden är bröllopstårtan som klipps för både fraktur och brudgummen, och sedan gömmer mån det översta lagret av kakan till den första barnets dop.
Iran
I Iran, förväntar vitklädd brott mot gommen i en vackert inredda rum. På golvet stående plattan frön och kryddor nigellafrø och vallmofrön, vilket kommer att jaga demonerna borta. Den fäller också med socker glaserade mandlar och bakklava, en fillodejskage i många lager med sirap och nötter. Dessutom en cutie tunnbröd med en välsignelse, skriven med saffran eller bladguld. En brudtärna bryter söta bröd parets huvuden under ceremonin att symbolisera fertilitet. Under ceremonin bruden och brudgummen små fingrar doppas i honung och matar varandra med önskan om en gemensam, söt framtid.
Kashmir
I Cashmere skickar brudens föräldrar tandkött familj på minst 40 traditionella rätter av get, till kyckling och ris fira hennes engagemang.
Indonesien
I Indonesien, som serveras gästerna en liten skål av klibbiga gurkemeieris och en gul, kryddig kycklingrätt. Bruden och brudgummen för att dra in deras andel av en kyckling och den som får mest, att få huvuddelen av sin släktforskning arv och rikedom i äktenskapet. Den gula färgen symboliserar evig kärlek. Vid en hinduisk bröllop kommer att presenteras för en mängd olika vegetariska rätter och exotiska, icke alkoholhaltiga drycker, till exempel. kryddat eller saltade kärnmjölk.
Sudan och Egypten
I Sudan och Egypten har en tradition att bruden bland ørkenbeduinene 7 dagar efter bröllopet besök hans föräldrar, rälsförhöjning, med ett får, smör, socker och ris att reflektera deras lycka och välstånd i det nya äktenskapet. Ris är alltid en symbol för fertilitet.
Afrika
I Afrika inkluderade 12 symboliska gåvor i vigseln, som är centralt för afrikansk kultur. Till exempel. vin, ris eller vete, peppar, salt, bittra örter, honung, vatten, mat, pot och sked, Bibeln eller Koranen, liksom en sköld, och slutligen ett spjut, symboliserar tandköttet styrka att försvara sin nya familj.
Kalkon
I Turkiet, dekorera mån tröskeln till parets nya hem med smör, honung och godis för att symbolisera sötma och harmoni i äktenskapet. Efter ceremonin gästerna kastar pennies, socker, nötter och torkad frukt över brudens huvud.
Jemen
I Jemen finns ett festlek i tandköttet fadern kastar en massa russin på mattan, som gästerna kommer att rusa för att samla så många som möjligt. Ju fler russin, desto större välstånd i den nya äktenskap.
Australien, Nya Zeeland och Tasmanien
I Australien kan Nya Zeeland och Tasmanien hålla bröllopet efter den engelska och amerikanska traditioner med en tung frukt tårta i flera våningar med tjock, vit glasyr. Den vita kakan symboliserar oskuld. Kakorna är ofta mycket dekorerade och kan vara i form av fjärilar, blomsterarrangemang, vita duvor eller klockor bröllop och en ton av socker dekorationer, konstgjorda blommor och tyll. I forntida kristna och judiska traditionen var att bryta kakan över brudens huvud och vara en fertilitet symbol. Gästerna skulle då fånga bitar av kakan, och de största bitarna av kakan symboliserar lycka och lycka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *