Che Ko Pa

Antal portioner: 2
Ingredienser:
150 g färsk spenat
2 kluster tomater
1 röd lök
100 g mild chevre
150 g pastrami
2 msk färsk koriander
½ röd chili
2 msk olivolja
¼ kalk
½ tsk Dijonsenap
1 tsk honung
2 tsk vit balsamvinäger
ca. ½ tsk peppar
ca. ¼ tsk Maldon
Förfarande:
Tillsätt spenat i kallt vatten några minuter, sedan skära av stjälkarna och låt den rinna av.
Skär pastrami i tunna skivor och finhacka chilin. Klipp pastrami och chili så långt som den heta pannan med lite olivolja.
Dela kluster tomaterna i halvor och ta bort insidan. Skär tomaten i strimlor.
Skär löken i tunna strimlor. Hacka koriander grovt.
Placera spenatblad på en tallrik och bygga vidare på lager med tomater, rödlök, pastrami och koriander. Smula mild getost på toppen.
Blanda saft av lime, dijon senap, honung, vit balsamico och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Strö över salladen precis innan servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *