CHOKLAD KISS Maple Pecan pie

Ingredienser
1/2 portion av klassisk paibunn (forstekes)
Fylla
25 g osaltat, kallt smör
50 g osötad choklad, hackad
3 koppar ljus majssirap (i USA recept använder "ljus majssirap")
2,5 dl maplesyrup
3 stora ägg
1 msk Kahlua / annat kaffelikör, tillval
170 g pecan nötter, rostade

Tilberedning
Värm ugnen till 180 °. Sätt smör, choklad och maplesyrup i en stor kastrull och koka försiktigt under slå. Blandningen kommer att bubbla ganska bra när det startar och matlagning. Fortsätter att vispa under ca 5 minuter. Låt svalna och slå i äggen, ett i taget. Tillsätt kaffelikör. Lägg blandningen i förbakades pajskalet. Lägg pekannötter runt toppen av kakan. Grädda i ugnen i 4045 minuter. Kyl och servera i rumstemperatur.
Tips: Pensla pekannötter med maplesyrup strax före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *