Coq au vin

Ingredienser
1 kyckling, ca 1 kg
100 g bacon
lite salt och peppar
10-12 schalottenlök
1 msk tomatpuré
ca 150 g champinjoner, helst färska
1/2 tesked socker
Förtjockning:
Klimp av 1 matsked mjukt smör och 1 msk mjöl blandas väl.
Marinad
1/2 flaska vin
1 morot, skuren i bitar
1/2 rotselleri, dela i bitar
1 tsk torkad timjan eller 1 matsked färsk timjan
2 vitlöksklyftor, skär i bitar
1 lagerblad
Tillbehör
Potatis eller ris, gott bröd och kanske en grönsallad

Tilberedning
Tvätta kycklingen väl under rinnande kallt vatten och torka den noga med hushållspapper. Dela kycklingen i servering stycken lämpliga (med ben).
Gör marinaden. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt blöta dem i kylskåp över natten, eller möjligen 4-5 timmar på köksbänken.
Skär bacon i tärningar och brunt fläsk i en kastrull. Ta upp bacon. Torka av marinerade kycklingbitarna en bit (dölja marinaden och andra ingredienser!), Och fräs dem lite fett från fläsk. Sätt kyckling och fläsk i en kastrull, helst non-stick belagda. (Använd inte järngryta här, kan ge oönskad smak och missfärga höger.) Cook renat charlottløk hela lite. Häll marinaden över kyckling och fläskkött, tillsätt lite salt, peppar, rostad charlottløk och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt domstolen sedan _trekke_ ca. ca 30 minuter.
I överensstämmelse med knödel och blanda. Brown champinjoner delas in i 4, och låt svampen extraktet med de sista 10 minuter, tills kycklingen är mört. Krydda med salt, peppar, timjan och 1/2 tsk socker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *