Creme Brulee

Ingredienser
75 g pulveriserat socker
5 äggulor
2 vanilj pinnar
½ kopp mjölk
4 ½ dl grädde
Cirka 6 matskedar socker till karamellisering.

Tilberedning
Värm försiktigt grädde, mjölk och vanilj stolpar delade (poler dela på mitten, använd en tesked och skrapa ur fröna, använda både frön och stavar) i en kastrull (helst tjock botten), nästan till kokpunkten. Ta pannan från värmen. Vispa äggulor och socker för hand tills det är lätt och ljust gul. Ta vanilj barer. Lägg den varma mjölk / gräddblandningen i äggsmeten under konstant omrörning tills allt är jämnt blandat. Varmt som hela medan du vispen hela tiden på svag värme tills det knappt når kokpunkten, och den börjar tjockna något. Om du har otur och blandningen klumpar, kan du sålla blandningen genom ett durkslag. Ta det av värmen och dela blandningen i små formarna.
Sätt formarna i en långpanna och häll i så mycket varmt vatten som det är halvvägs upp formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 100 grader ca 1 timme till knappt frysta – inte möjligt att brunt.
Om du inte sätta pannan till blandningen till kokpunkten för andra gången, kan du placera kärl vid 120 grader ca 2 timmar i stället för den korta tillagningstiden. Resultatet är det samma.
Innan servering, strö Demerara eller brunt socker och karamellisera sockret med skibrenner. De formulär kan också sättas under grillen tills sockret smälter och blir gyllene. Ta väl hand om.
PS: använder socker tillverkad av sockerrör inte är lugnt, det ger de bästa resultaten när det smälts. Server ensam eller med färsk frukt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *