Daimkake – Glasstårta – glutenfria

Ingredienser
170 gr mandel och nötter, mark två gånger.
4 äggvitor, vispade hård
170 gr strösocker, rör ner äggvitorna.
Sedan i mandel / mutter blandning. Rör om väl med en spatel.
Klä botten av en springform burk med bakplåtspapper och smör liksom kanten av formen med lite olja.
Detta bör bakas i den nedre hyllan i ugnen vid 170 grader i 25 minuter.

Tilberedning
Denna kaka svalna helt på galler, men ta ut den ur form!
Fyllning: (den bättre av den kalla kakan i burken)
4 äggulor
150 g socker, vispa pösigt.
3 ark gelatin, dra i 10 minuter, låt rinna av väl.
1/2 kopp starkt kaffe. Lös gelatin i den.
3 Dubbelklicka DAIM choklad hackad i små bitar.
6 dl grädde vispad stel.
Allt detta rör om väl tillsammans och Haes på kakan. Om krämen kvar kan du använda detta för att lägga till en fin dekorativ kant på toppen av kakan, använd en spets med en stor öppning så att chokladen inte täppa till öppningen.
Detta är frusen i formen, företrädesvis i en plastsmälta, så att man inte får frost på kakan. Detta bör vara i frysen ett par timmar före servering.
Innan servering, lägg den en liten stund innan du lossar kanterna försiktigt med en kniv.
En annan glutenfri recept

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *