DARLING CHERRY ALMOND Paj med SWEET DOUBLE DEG

Ingredienser
Deg
250 g siktat mjöl
nypa salt
50 g krossade mandlar
85 g pulveriserat socker
175 g osaltat kallt smör, tärnat
1 stort äggula
1 tsk kallt vatten
Fylla
500 g körsbär, kärnfria
skållade mandlar, klyvs på längden, för att fylla i körsbär
2 teskedar majsstärkelse
12 matskedar socker efter smak

Tilberedning
Deg: Blanda mjöl, salt, mandel mark och florsocker i en matberedare. Tillsätt smör och blanda tills smulorna ut. Blanda försiktigt i äggulan och vatten så att den blir en deg.
Om det inte finns tillräckligt med vätska, lägg en liten is-kallt vatten. Lägg degen i plast och kyla. Sätt mandlar i bär och blanda med mjöl och socker. Dela degen i två delar, en aning
mindre än den andra. Kavla ut den mindre degen på en lätt mjölad yta och lägg den i en skål. Se till degen går över kanten av formen. (Detta degen är lätt att arbeta med, kan lösningen vara att skjuta den i formen.) Häll i fyllningen. Borsta den övre delen av
kant med kallt vatten och rulla ut den andra degen. Om det är svårt att få
upp du kan försöka rulla runt kavel och sedan rulla ut igen över pajform. För att stänga paj, klämma kanterna med tummen eller den platta sidan av en kniv.
Avlägsna överskott av degen genom att skjuta den runt kanten, så att kakan inte krymper för mycket. Göra ett litet hål i mitten av degen för att tillåta ånga att försvinna. Grädda i ugn vid 200 ° i 20 minuter. Sänk värmen till 180 ° och tillbaka i 10 minuter eller tills bakverk är gyllene. Server paj varm eller vid rumstemperatur. Strö över socker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *