Dekadenta Chocolate Cake LoCHO

Ingredienser
113 gram osötad choklad (t.ex. Lindt Excellence 70 eller 85%) grovhackad
8 msk osaltat smör
2 msk vatten
3/4 kopp sötningsmedel (t.ex. Natreen)
2 msk osötat kakaopulver (till exempel. Vahlrohna 99%)
1 tsk vaniljextrakt (inte forvekle med vanilj väsen, är det inte samma)
6 stora ägg (rumstemperatur är viktigt!)
Vispad grädde med kakao damning

Tilberedning
Värm ugnen till 163 º C. Smörj en 20-22 cm springform kakform, plats bakplåtspapper i botten och smör på papperet, upphäva
Smält choklad, smör och vatten i skål med varmt vatten. Se till att det inte är för varmt. Rör om ordentligt. Samla upp i stor skål, svalna till rumstemperatur. När svalnat, vara 1/4 kopp sötningsmedel, kakao och vanilj extrakt. Rör om ordentligt.
I en meduim skål, vispa äggen på medellång hastighet tills stel och fluffigt (så att formen av band när du lyfter vispen. Ca. 6 minuter. Sätt ner på lägsta hastighet och ha upp resterande sötningsmedel, 1/2 kopp, och visp tills den blandas i ca. 1 min.
Rör 1/3 av äggsmeten i sjokolademixen. Vik i resten av eggmixen i två omgångar, tills allt är väl blandat. Häll blandningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter, tills det är jämnt upp och nästan lika stel som en brownie. Svalna helt i pannan.
Innan en kniv runt kanten och ta bort pannan. Servera med vispad grädde (med kakao önskas pulver) portioner: ir 12 är inte alltför kraftfulla stycken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *