Läcker jordgubbsglass LoCHO

Ingredienser
5 dl vispgrädde
200 gram frysta jordgubbar (färska går och det sätt som är)
100 gram Philadelphiaost
3 stora äggulor
1 tsk vaniljextrakt (eller cirka 10 droppar vaniljessens eller vanilj 1-2 stavar)
Splenda att smaka

Tilberedning
Vispa grädden till ett hårt skum. Vispa äggulor med vanilj och Philadelphiaosten. Vik i ägget-ost blandningen i grädden.
Krossa jordgubbarna till puré i matberedare. Vrid puré i gräddblandningen. Vissa gillar det förmodligen något flammig, jag gillar den verkliga rosa igenom.
Krydda efter smak med Splenda (jag använde nog ca 2 matskedar).
Sätt i en frys säkert skål och plats i frysen. Rör i ca. 20 minuter när det varit lite svårt. Jag brukar ha det i mixern då så blir det mjukas upp, då strukturen ännu bättre. Sätt tillbaka i frysen och rör om ungefär var femtonde minut tills den är helt fryst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *