Delfiakake

Ingredienser
3 pl. choklad
6 msk starkt kaffe
1 1/2 pack. delfiafett
4 ägg
3-4 msk socker
1/2 pack. söta kex (PER)
hackade valnötter
färgad marsipan
gelé toppar till garnering

Tilberedning
Linje en smord form med bitar av bakplåtspapper. Blanketten måste kunna rymma minst 1,5 liter. Smält chokladen i vattenbad. Lägg till kaffet. Smält chokladen på låg värme. Vispa äggtoddy av ägg och socker. Tillsätt chokladen och blanda väl. Lägg till lite och delfiafett under konstant omrörning. Vispa bra tills slät. Tillsätt ägg och kex i lager i form tillsammans med valnötter och marsipan. Sätt kakan på en sval plats tills den är hård.
Vänd kakan och garnera med gelé toppar.
Delfiakake har god hållbarhet i kylskåp, men kan också frysas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *