Dr Lindbergs Cheesecake

Ingredienser
Mutter botten:
1.5 koppar nötter, finmalda
1 kopp havregryn, hackad
2 msk fruktos
1 tsk kanel
2 msk margarin
Fyllning:
450 g keso
250 g ljus färskost
3 äggulor
2 msk maisennamel
1,5 ml av fruktos
1 tsk rivet citronskal
1 tsk vanlijesukker
5 koppar ljus gräddfil

Tilberedning
Kör nötter och havre i en matberedare tills de är finmalda. Lägg fruktos, kanel och smör och blanda ihop. Tryck på botten av en 20 cm rund kakform Teflon belagd, jämna ut. Sätt formen i ugnen på 175 grader och plats för 4-5 minuter tills den är ljust gyllene färg.
Fyllningen:
Kör keso och grädde ost i mixer tills det blir krämigt. Tillsätt äggulor, majsstärkelse, fruktos, riven citronskal, vanlijesukker och lätta gräddfil. Blanda väl.
Vispa äggvitorna tills de är styva och blanda i osten blandningen.
Häll fyllningen över botten och muttern kakform och placera kakan vid 125 ° under cirka 1,5 timmar, tills den känns fast. Öppna dörren och låt den svalna långsamt till rumstemperatur.
Efter kylning, kan den serveras med färska bär löst i fruktos eller sylt på fruktos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *