Drottning Pudding

Ingredienser
6 dl mjölk
30 g färska vita brödsmulor
4 ägg, separerade
2 tsk socker
2 msk hallonsylt
2 msk socker Bloom

Tilberedning
Värm ugnen till 170 F. Smörj en ugnsform som rymmer ca 1 ½ liter.
Värm mjölken i en liten kastrull. Sätt brödsmulor i en skål och häll den varma mjölken över. Vispa äggulor och socker i en fluffig i en annan skål och rör den i mjölken med ströbröd. Häll blandningen i smord eldfast form och sätt in den i pannan. Häll så mycket hett vatten i pannan att det är halvvägs upp på formen.
Grädda puddingen i mitten av ugnen tills de är stela, ca 30 minuter.
Grädda marängen samtidigt: Vispa äggvitorna i en skål. Tillsätt hälften av den blomstrande socker och vispa tills vita är styva och glänsande. Vik in resten av sockret blom.
Ta bort mögel från ugnen och sprids sylt över puddingen först, sedan de vispade äggvitorna.
Sätt pudding tillbaka i ugnen och grädda tills marängen är styv och lätt gyllene, ca 10 minuter. Servera varm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *