Druepai med citron grädde

Ingredienser
Deg:
4 ark smördeg
Fyll pajen:
1 pkg. (1/2 liter) klar vaniljsås
2 koppar vispgrädde
riven skal av 1 citron
citron droppar
socker eller florsocker
ca. 350 gr. gröna och röda druvor.

Tilberedning
Låt smördegen ark tina. Placera dem ovanpå varandra och rullarna i en rund kaka, ca. 22 cm. i diameter.
Placera degen i en pajform. Resterna av degen rullas ut till två långa korvar tvinnas ihop och lindas runt kanten pan. Sticka degen. Grädda kakan heter v/200 mot mitten av ugnen ca. 15 minuter. Låt svalna. Blanda vaniljsås med vispad grädde och smaka av med rivet citronskal, citron droppar och lite socker osv. pulveriserat socker. Fördela fyllningen i den kylda pajskalet. Dela druvorna på mitten, ta bort stenar och garnering paj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *