Elgbollesuppe

Ingredienser
En halvt kilo köttfärs älg blandat med 250 gram medisterfarse.
Så jag tar fem skivor vitt bröd utan kanter, rasa dem och lägg dem i en skål. Var har min en kopp vatten eller helst mineralvatten innan jag lägger en schalottenlök har jag rivit den råa järn, några krossade enbär, 1-2 tsk salt och nymalen peppar.

Tilberedning
I skålen hälls som fars, och vi beröra tills vi får en smidig deg. Använd matskedar doppade i vatten för att bilda fina skålar som du steker mat i pannan tills de är bruna runt om. Efter Rosta dem i ugnen som några minuter vid 180 grader. Alternativt kan du sänker bara värmen och tillsätt köttbullar tillbaka in i pannan några minuter medan du låter dem rulla runt. Till dessa skålen jag gör kryddiga grova potatismos och kokta grönsaker. Tranbär, pickles, marinerade vitlöksklyftor och tunnbröd presenteras också. Kanske en svampstuvning til soppan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *