Elghakk

Ingredienser
1 kg grov malet kött av älg eller hjort
2 lökar
8 till 10 potatis
3-4 morötter
1 liter vatten
salt och peppar
Margarin för matlagning

Tilberedning
Potatisen rengöras och skär i tärningar. Morötter skär i fina skivor.
Hackad lök och insvept i margarin tills den är slät. Använd gärna en järngryta.
Blanda i köttet och låt det koka / puttra tills den blir grått. Rör hela tiden så att köttet inte klumpar. Krydda med salt och peppar på vägen. Blanda i den hackade potatis och morötter. Tillsätt sedan vattnet tills det är väl upp på köttet. Koka på svag värme, täckt, i ca en halvtimme.
Servering Tips: En del kanske gillar vitt bröd eller tunnbröd för denna maträtt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *