Elghakk

Ingredienser
Ungefär 500 g malet älgkött (hackad)
Tre medelstora lök
8 stora potatisar
5 ml vatten
buljong / div kryddor
Beredning
Om du inte lager, så att du kan krossa hela svartpeppar och enbär i en mortel och blanda i lite blad kryddor (Brimis lamm kryddor som fanns i garderoben) – har krydda i vatten och koka potatis och lök delar av tärningarna.
Sätt potatisen i vattnet och låt det sjuda medan du steker löken i stekpannan tills det blir slät och blank – inte brun. Blanda i potatis, täck med ett lock och låt det sjuda under brun botten.
Lägg till skårorna i pannan och koka ca 20 minuter. Kom ihåg att lägga lite salt i slutet av tillagningstiden. Potatisen ska vara öm och mjuk – det är färdigt.
Serveras med tunnbröd och alla lingonsylt / gelé brandy / äpple frukt gelé för dem som gillar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *