Äppelkaka – Diabetes

Ingredienser
4 små äpplen
75 g margarin
1 dl socker
1/2 tesked flytande sötningsmedel
2 ägg
1.5 koppar havregryn, lätt kokta
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 ml lättmjölk

Tilberedning
50 g hackade nötter (mandel ge mild smak medan hasselnötter producerar starkare smak)
kanel
Peel äpplen och skär dem i klyftor. (Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna) Blanda margarin, socker och sötningsmedel vitt. Tillsätt 1 och 1 ägg, blanda dem väl. Rör i den torra och mjölken och hälften av nötterna. Fördela blandningen i en 22 cm våren form som är väl smord. Sprid äpplen i en fin mönster på smeten. Strö över resterande nötter och kanel. Grädda i ca 45 minuter vid 175 grader i vanlig ugn. Cool tårta i pannan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *