Färsk makrill med potatissallad

Ingredienser
4 makrillfiléer
12 potatis
1 knippe grön lök
1 glas olivolja
1 lök
5 ml olivolja
Crème fraîche 100 g
1 vitlöksklyfta
Halv kruka dill
1 kruka gräslök
1 paprika
2 citroner

Tilberedning
Avskuren benen på makrill. Sätt lite salt och peppar. Stek fisken med huden på i lite olja (medelvärme). När fisken är gyllene och huden är krispiga, ta bort pannan från värmen och vänd fisken med skinnsidan uppåt. Restvärme ska laga fisken klar.
Koka potatisen och låt dem svalna. Skär potatisen i bitar.
Skär lök och paprika i tärningar. Lägg dem i en skål med vitlök. Rosta grönsakerna i rikligt med olja tills de är mjuka.
Sätt grönsaker i en skål med potatis, hackade oliver och finhackade salladslök. Krydda med rikligt med olivolja, gräslök, citronsaft, salt och peppar.
Crème fraiche Lägg i en skål. Häll i ca 1 msk citronsaft och vispa blandningen tills den blir hård. Blanda i den hackade dillen och smaka av med salt och pepper.Porsjoner: fyra personer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *