Mountain röding med gurksallad och gräddfil sås

Ingredienser
4 berg öring
2 msk skirat smör, osv. olja
Salt
Peppar
2 kopp gräddfil
ca 1/2 dl grädde
1 liten knippa gräslök
1 gurka
2 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
4 msk vatten
1/2 tsk salt
Vitpeppar

Tilberedning
Fiskfiléer. Fett bakplåt med smör / olja och lägg filéerna skinnsidan nedåt. Salta och peppra köttsidan, och baka i ugnen i 225 ° C i 2-5 minuter. Ta bort hud före servering (det ska gå lätt i ett ögonblick). Gräddfil och grädde kokas upp i pannan och få matlagning till rätt konsistens. Finhacka gräslöken och strö den över såsen precis innan servering. Gurka skars i tunna skivor, till exempel. med en osthyvel. Blanda ark rödvinsvinäger, socker, vatten, salt och lite peppar, skivor gurka och låt dra i en time.Kokte potatis smak, naturligtvis allra bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *