Foccacia

Ingredienser
1 paket färsk jäst
3 koppar ljummet vatten
0,5 dl god olivolje
2 matsked honung från Honningcentralen
1 tskje Seltin / salt
7 koppar mjöl
Lite salt korn, basillikum och olivolja på toppen innan bakning.

Tilberedning
-Vispa ihop jäst, vatten, olivolja, salt och honung.
– Arbete i en liten och lite mjöl och knåda i 5 minuter.
– Ställ degen jäsa i ca. 35 minuter.
– Vamluftsovn 220 grader.
– Dela degen i 2, knåda degen ut till ca. 30 cm stor cirkel (använd kavel) och att öka till ca. 30 minuter.
– Använd ditt finger för att göra hål över hela brödet.
– Tillsätt olivolja, se till att hela ytan är täckt och strö över havssalt eller korn salt. Ta någon bit basillikum.
– Grädda i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
Sedan är det bara njuta av söta foccacia. Jag tjänar ofta med stekt kyckling, ett litet mellanmål skinka, sallad och hemmagjord currysås. Det är så bra och så populär.

Foccaciabrød på norsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *