Beredning av ett parti

För att en part kan vara bra, är det viktigt att planera så att de själva kan njuta av festen och gästerna.
Vi har samlat en hel del goda råd, som kan hjälpa dig i förberedelserna av festen.

Tillfälle
Hur är möjligheten att fira, och vilken typ av parti blir det? Kanske är det ett särskilt tema som passar tillfället. Också tänka på säsongen, och där festen kommer att äga rum. På sommaren festivalen hålls i, till exempel. trädgård, skog Ride, segling … Möjligheterna är många.

Inbjudan
Det är skönt att få en vacker inbjudan. Skapa en personlig inbjudan för att matcha partiet temat och bjuda dina gäster i god tid – vanligtvis 1-2 månader innan av en stor fest. Kom ihåg att få svar om. 14 dagar före festen.

Fysiska anläggningarna
Hur många kommer att bjudas in till festen, och gästerna ska sitta eller stå? Börja i god tid att överväga lokaler, bord och stolar, service, dukar och servetter samt underhållning. Måste göra, kan tjänsten, bord och stolar att hyra. Tjänster kan också vara en kombination av papperstallrikar och papirduk och korrekt bestick. Kom ihåg bordsdekorationer, kort plats / – platta och gåva tabeller och vaser av blommor.

Spis, kyl och frys
Partiet rum kommer att vara bra förhållanden kylskåp, spis och ugn och diskmaskin – och även som en bra köksbänk utrymme. Kontrollera också garderob och toaletter.

Hjälp i köket?
Om du har många gäster, måste du överväga, om du vill låna eller hyra extra ugn, kyl, frys och kastruller och grytor är stora nog. Kom ihåg, kökshanddukar, trasor disktrasor och skarpa knivar! Fundera också på om du behöver hjälp i köket.
Buffet
Tänk på gästerna kan sitta bekvämt. För att beräkna min. 50 cm vardera. person vid ett matbord. Och vara säker också att det finns gott om plats, om gästerna gå runt en buffé. Har du en stor fest, kan det vara en fördel med två ett buffébord, så att fler människor kan komma runt snabbare buffé.
Att göra-lista
När du vet vad rätter för att tjäna och hur mycket mat att köpa, kan det vara till hjälp att göra listor – dels inköpslistor att aktien under flera dagar och listor arbete, så att uppgifterna också fördelas. Och fundera på om du kan delegera vissa uppgifter.
Tallrik
Tallrik mat betyder mycket när vi äter med våra ögon. Om serverar buffé, så anser förrätt parfait och kan förberedas av varje kuvert, börjar partiet på ett bra sätt. Och inte satt all mat på bordet på en gång. Fyll tunnorna på vägen – och se till att ordna varma rätter på varmrätt eller placeras på heta plattor, så att maten håller sig varm. På samma sätt, smör och andra mycket kalla rätter placeras på en kall yta, t.ex.. packas i en kylklamp.
På mineoppskrifter.no vi har kul med att läsa utländska artiklar, men vi är inte så bra på att översätta. Denna artikel är översatt av en automatisk program. Bär över med stavfel och även dra nytta av kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *