Fransk Chokladkaka LoCHO

Ingredienser
2 ark av en 125 g mörk choklad
150 g smör
5 stora ägg
125 g fruktos
2 tsk vanilj
Spring Form 24 cm i diameter
Grädda i ugnen på 160 grader 50-60 min.

Tilberedning
Smörj pannan och täck botten med bakplåtspapper
Bryt upp chokladen och smält den med smöret på låg värme. Rör kraftigt tills chokladen och smöret blir till en jämn pasta. Svalna till rumstemperatur.
Separera äggen. Slå en tjock och fluffig bakgrund av äggulor och hälften av frukt och vaniljsocker mun. Vispa äggvitorna stela och slå i resten av gruktosen för tjock maräng. Rör ihop choklad och fluffig och vänd i ägg vita stivpiskede. Fyll blandningen i formen och baka kakan på den nedre hyllan av ugnen. Ställa in formen av en kaka kuggstång för att svalna i formen. Pressa den spröda skalet på kakan när det är kallt och glas den med choklad glasyr
Choklad Glaze:
1 kopp vispgrädde eller soja grädde
1 skiva en 125 g mörk choklad
Koka grädden. Bryt chokladen i små bitar och rör ner den i den kokande grädden så att chokladen smälter. Gell den över kakan och jämna försiktigt till. Sätt kakan köras som glasyr hårdnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *