Frikadeller

Ingredienser
500 g nötfärs
1 tsk salt
1/4 tsk peppar
2 msk potatismjöl
2 msk krossad skorpa eller malt bröd
3 koppar mjölk
1 ägg
1 finhackad lök
1-2 msk smör / margarin till stekning

Tilberedning
1. Arbeta salt i köttet tills det blir klibbigt. Rör i peppar och potatis.
2. Skorpor eller malt bröd indränkt i mjölk. Vispa ägg i detta med löken. Alla rör om väl i degen.
3. Använd en stor tesked av utformningen av skålar. Har ljummet vatten i handen och sked. Forma till små bollar gräddade i het stekpanna med smör / margarin. Har inte alltför många bollar i pannan, sedan kyla den.
4. Grädda bullarna flera gånger och piska stekpannan med ca. 1/2 kopp vatten varje gång. Denna post i en gryta med sås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *