Mousse Cheesecake

Ingredienser
*
Botten:
250 g söta kex med havre
* 150 g TINE Real Dairy Smör
*
Fyllning:
200 g cream cheese TINE Natural
* 2 ½ dl yoghurt alltid Valentine Melon / passionsfrukter eller Natural
* 100 g socker
* 2 msk Tine Milk Hela
* 2 teskedar vanilj
* 6 gelatin plattan

Tilberedning
1.

Rund form, 22 cm i diameter. I ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter.
2.
Botten:

Kör kexen i en matberedare tills de är finsmuldret, eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem. Sätt smulorna i en skål och häll över det smälta smöret. Rör om ordentligt. Tryck blandningen i en rund kakform. Var noga med att ta en bit bakplåtspapper i botten av pannan. Tryck lite längs kanten.
3.
Fyllning:

Köra osten mjuk med mjölk, yoghurt och pulveriserat socker. Låt gelatin plattorna ligger i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa ut vattnet och smält gelatinet i 1/2 dl kokande vatten.
4.

Blanda gelatinet smält ost / yoghurt blandningen och vanilj. Vispa grädden och blanda försiktigt med ost blandningen.
5.

Häll fyllningen över kakan basen och låt det svalna tills den har stelnat. Smält lite gelé och citron färdiga fördel över kakan. Garnera med riven citron eller lime och t ex jordgubbar i bitar.
6.

Istället för kakor, kan du använda en bakelse som en bas av ostkaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *