Frukt-sky

Ingredienser
4 äggvitor
50 g socker
Flytande sötningsmedel
¼ tesked vinäger
Vanilla Cream (Piano, 8% fett)
Päron, mango, jordgubb, banan eller annan frukt du vill

Tilberedning
Värm ugnen till 160 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Vispa äggvitor (Det är viktigt att skålen är helt fett-fri). Tillsätt socker och slå ett tag innan du har ättika och vätska sötningsmedel (efter smak).
Tips: När du slår äggvitan får du böter om du är piskar maräng lätt i början för att sedan öka tempot.
Häll blandningen på en bakplåt, forma till en rund eller avlång kaka. Grädda marängen tills det är knaprigt på ovansidan och ljus grädde. Låt svalna.
Vispa vaniljsås och sprida den över marängen. Garnera med färska bär och frukt.
OBS! Håll dekorera förrän strax före servering, annars maräng mjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *