Fruity Nut Cake LoCHO

Ingredienser
250 g valnötter
3 msk havrekli
6 äggvitor
1 matsked smör
1 dl Natreen / Canderel
3 koppar färska bär eller hackad färsk frukt
1 kopp fruktjuice koncentrat med konstgjorda sötningsmedel
1 kopp vatten
7-8 teskedar gelatin pulver
1 msk fett kvark

Tilberedning
Smörj en rund springform ca. 24 cm.
Gå nötter, havrekli och smör i en matberedare tills allt är finhackat och blir ett slags deg. Blanda i sötningsmedel. Vispa äggvitor och skär dem i muttern blandning. Sprid jämnt i kakformen och grädda i ca. 30 minuter. till 175 grader. Svalna i formen.
Blötlägg gelatin i kokande vatten. Tillsätt juice koncentrat och låt det hela svalna lite. Täck botten med bär eller frukt, och häll den kylda saftgelatinen över. Sätt kakan svalna tills den serveras. Klipp och längs ramen på tårtan formen så det är lätt att ta av. Ta kakan (med kakform bas) till en ganska tallrik och garnera med en klick grädde eller fett kvark och några blad sitronmelisse.Porsjoner: 8 kilar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *